Massasje – hva er massasje. Hvordan er situasjonen med massasje i Norge, og hvordan kan man få best mulig resultat med massasjebehandlingen. Alt fra egen erfaring.

Jeg er en klassisk massør som fikk sjokk da jeg først begynte å jobbe som massør i Norge i 2006.

Jeg kom fra et land hvor massasje nivå er ganske så høyt og massasje er omfattet som helsebehandling på samme måte som behandlingen hos lege.

Første ting jeg gjorde, jeg ga en annonse i en avis - ”Massassje - telefon”, som jeg tenkte var enkel og bra nok til å begynne med.  Samme dag fikk jeg hundrevis telefoner stortsett fra manfolk som ville ha seksuel behandlig.  Dette var jeg ikke forberedt  til. De fleste kundene som kom på massasjebehandlingen spurte etter sex, og dette var helt uakseptabelt for meg. Dette var veldig frustrerende, og jeg fikk inntrykk av at ingen setter pris på jobben jeg gjør og rett og slett ingen vet noe om massasje.

Hva er massasje og hva er den god for?

DIN HARMONI hudpleieseminar

Massasjebehanlings hovedmål er å posisjonere kroppen på en riktig måtte, å få musklene og skjelettet til å fungere som de skal.  Musklene holder skjelettet vår og ved bahandling av musklene blir skjelettet påvirket.

Skjelettet vårt holder alle organene våre i kroppen og hjelper hjernen til å få styrt kroppen på en riktig måte. Derfor får du et problem med ryggråden, får du også problem med sammehengende organer.

Ryggmargen som går rett fra hjernen gjennom hele ryggråden og er pakket inn og beskyttet av ryggrådens virvlene. Med den styres hele kroppen vår. Får du skjev rygg, blir ryggmargen plassert på en feil måte og organen som er styrt av den risikerer til å få et problem.  Derfor er det kjempeviktig å ha ryggen i orden  og det kan massasje hjelpe med.

Hvordan skal man benytte seg av massasjebehandling.

Her i Norge tenker man ofte slik at massasje er jo en luxus behandling, og dette er bare for å slappe litt av kanskje en gang i året.

Egentlig er massasje en slags ”medisinsk” behandling som krever et seriøs holdning. Du kan tenke på det som på piller. Du trenger å ta piller en visst periode får å få behandlet sykdommen. Samme med massasje, du trenger å ta en serie av behandlinger ca 2 ganger i uke for å få løst ditt kroppens problem.

Sist men ikke minst er det kjempe viktig å gjøre hjemmearbeid ved massasje behandlinger. Ingen massasje hjelper hvis ikke du passer kroppen din selv og gjør til og med noen øvelser hjemme som massasjeterapeuten din anbefaler til å gjøre.